Als ik later groot ben

als ik later groot ben

Wat wil je later worden? Dat is een vraag die je al van jongs af aan heel vaak hoort en je ook aan jezelf stelt . De school wil dat je de ene kant op gaat en je ouders willen dat absoluut niet. En wat wil jij? Misschien wil je wel de allerbeste loodgieter uit Den Haag worden. En dat is je goed recht! Er wordt vaak een beetje laagdunkend gedaan over beroepen waar je veel met je handen werkt maar dat is echt onnodig. We hebben mensen nodig uit veel verschillende beroepsgroepen zodat problemen die zich mogelijk voordoen opgelost kunnen worden. En dat er voor jongeren duidelijk wordt hoeveel kanten je eigenlijk op kunt. Laten we eens kijken hoe je daar komt en wat er voor nodig is qua opleiding.

Controleer altijd de buizen

Het is erg afwisselend werk, je doet grote en kleine klussen en de klant is koning dus het moet ook goed zitten qua sociale vaardigheden. Verder moet je technisch onderlegd zijn want je wilt natuurlijk voorkomen dat er bijvoorbeeld buizen gaan lekken en mensen onbedoeld in een zwemparadijs terecht komen. Je doel is om alleen terug te komen voor onderhoud, niet om de boel helemaal opnieuw te moeten doen. Dat is zonde van tijd en geld.

Welk materiaal hoort bij deze klus?

Ook overleg je met de klant welke materialen je gaat gebruiken en geef je advies over wat zij het beste kunnen aanschaffen voor hun situatie.

Altijd professioneel

Belangrijk is om veilig en efficiënt te werken zodat je een goede indruk achter laat op de klant. Je bent qua salaris afhankelijk van hoe vaak je geboekt wordt dus blijf ook bij mogelijke onenigheid professioneel. Laat er desnoods een mediator bijkomen om het op te lossen.

Ooit je eigen bedrijf? Doorgroeimogelijkheden zijn er zeker ook. Nadat je een paar jaar in het veld ervaring op hebt gedaan kunt je er voor kiezen om een loodgietersbedrijf op te zetten. Zo kun je meer naamsbekendheid creëren en verdeel je het werk over een aantal werknemers. Mond tot mond reclame is je beste vriend want veel van de opdrachten die je krijgt zullen komen van mensen die jouw bedrijf kennen  via, buren, collega’s of vrienden. Onderschat ook zeker de kracht van social media niet. Las jij een duidelijke, overzichtelijke website en/of Facebookpagina hebt is de kans groter dat jouw bedrijf door de hele stad bekend wordt en bekend maakt bemind.

Geef een antwoord