De verschillende soorten RF-absorbers

Historisch gezien gebruikten strijdkrachten over de hele wereld microgolfabsorbers om hoogfrequente energiereflecties te verminderen. In de loop van de tijd is het gebruik van deze materialen gediversifieerd, zodat ze nu ook worden gebruikt in veel commerciële toepassingen, waaronder draadloze LAN-apparaten, elektronische apparaten, draadloze antennesystemen, notebooks, basisstations voor mobiele telefoons en netwerkswitches en -servers. Als je van plan bent om RF-absorbers toe te passen, zijn de volgende vijf typen belangrijk om te kennen.

Oppervlaktegolfabsorbers

Oppervlaktegolfabsorbers zijn de meest magnetisch geladen absorberende producten die speciaal zijn ontworpen om microgolfenergie in veel hoogwaardige apparaten te absorberen. Dit doen ze zonder afbreuk aan de eigenschappen van elastomere bindmiddelen. Ze zijn ontworpen om het hoogste verlies van alle absorbers te bieden. De meeste oppervlaktegolfabsorbers worden gebruikt in metalen oppervlakken voor het dempen van oppervlaktegolfenergie van 1 GHz tot 20 GHz.

Afgestemde Frequentie Absorbers

Resonante of afgestemde frequentie-absorbers bieden een groot verlies aan reflectie bij een bepaalde frequentie. Ze bieden doorgaans 20 dB demping en smalbandabsorptie van 1 GHz tot 40 GHz.

Lage frequentie absorbers

Deze absorbers bieden een hoog verlies bij submicrogolffrequenties en zijn gemaakt met magnetische deeltjes met specifieke vormen. Ze vertonen een hoge permeabiliteit van 1 MHz tot 3 MHz. Met al dat testen komt een hoop apparatuur kijken. Zorg daarom dat je altijd de laagste energie kosten hebt.

Cavity Resonantie Absorbers

Cavity Resonantie Absorbers zijn ontworpen om hoge verliezen in een microgolfkamer te tonen. Ze dempen resonantiefrequenties, holteoscillaties en harmonischen. Deze absorbers dempen hoge en normale invalshoeken bij frequenties van 1 GHz tot 20 GHz.

Schuimabsorbers met netvormig patroon

Absorbers van netvormig schuim zijn extreem licht en zijn geleidende absorbers van gestapelde koolstofplaten, die een hoog verlies bieden bij niet-normale en normale invalshoeken. Absorbers van netvormig schuim zijn ontworpen met een constante gradiëntcoating en produceren breedbandreflectieverliesprestaties van 1 GHz tot 20 GHz.

Ben jij opzoek naar loopbrugabsorbers? De beste loopbrugdempers worden gebruikt om testingenieurs veilige en gemakkelijke toegang te bieden tot de antenne en de te testen apparatuur (EUT) in volledig echovrije kamers! De versterkte glasvezel epoxy roosterpanelen bieden uitstekende ondersteuning met minimale RF-verstrooiing. Natuurlijk is er een verslechtering van de prestaties bij gebruik van iets anders dan RF-absorbers in de testkamer. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Geef een antwoord