Last van kabelchaos op kantoor? Hier zijn 4 tips!

Rondslingerende kabels kunnen je bureau echt rommelig maken. Kijk maar eens naar de bureaus om je heen. Zie je de kabels van je collega’s? Ziet dat eruit als een hoop losse snoeren of is alles netjes opgeruimd? Als jij, of je collega’s, wel wat opruimwerk kunnen gebruiken, dan is deze blog voor jou. Laten we eens kijken naar 3 tips om alle kabels netjes weg te werken. Wil jij ook een handige oplossing voor alle kabelchaos? Lees dan verder!

Gebruik kabelbruggen en kabelgoten

Losliggende kabels op de vloer zijn niet alleen rommelig, maar kunnen ook gevaarlijk zijn. Een goede oplossing hiervoor zijn kabelbruggen. Deze zorgen ervoor dat niemand over de kabels struikelt en beschermen de kabels zelf ook tegen beschadigingen. Voor kabels bij je bureau zijn kabelgoten en flexibele kabelbinders van wkk-europe handig. Hiermee kun je de kabels netjes en veilig opruimen, zonder dat ze in de weg liggen.

Kabelclips en houders

Kabelclips en kabelhouders zijn ook echt handige dingen die je aan je bureau, tafel of muur kunt bevestigen om je kabels netjes en georganiseerd te houden. Zo voorkom je dat ze overal rondslingeren. Met deze tools kun je je kabels zowel rechtop als plat neerleggen. Het is maar net wat jij handig vindt. Ze zijn er in allerlei maten en kleuren, dus je kunt iets kiezen dat past bij wat je nodig hebt en hoe je wilt dat het eruitziet.

Maak gebruik van kabeldozen voor stroomvoorziening

Bijna alle kabels hebben stroom nodig, dus de stroomvoorziening moet netjes en overzichtelijk zijn. Heb je veel stekkerdozen? Meestal ziet dat er rommelig en niet echt georganiseerd uit. Kabeldozen zijn dan een goede oplossing. Deze doosjes zien er niet alleen mooi uit, maar zorgen ook dat je kabels en stekkers netjes en stofvrij worden opgeborgen. Zo blijft alles overzichtelijk en georganiseerd, zonder een wirwar van snoeren op de grond.

Installeer een vloergoot

Losse kabels kunnen dus gevaarlijk zijn. Als het stopcontact niet in de buurt van je bureau is, moet je extra voorzichtig zijn. In zulke gevallen is een vloergoot een goede oplossing. Hiermee werk je kabels veilig weg en voorkom je dat mensen erover struikelen. Heb jij ook last van rondslingerende kabels? Kijk dan eens naar een van deze oplossingen!

Geef een antwoord