Hoe bereken je de vierkante meters van uw kantoorruimte?

kantoorruimte

Van locatie tot aan de huurvoorwaarden zijn er veel belangrijke overwegingen die u moet maken bij de keuze van uw kantoorruimte. Een van de meest praktische en essentiële van deze zaken is hoe je de vierkante meters van de ruimte die je overweegt te vinden. Ook al lijkt het in eerste instantie niet zo interessant als de sfeer van de ruimte of de voorzieningen die erbij horen, het berekenen van de vierkante meters van elk kantoor dat je bekijkt zou een topprioriteit moeten zijn.

Inzicht in vierkante meters

Als u niet uit de Verenigde Staten komt, kunt u worden gemystificeerd door de vierkante voet, een niet-metrische meeteenheid die voornamelijk in de VS wordt gebruikt. Gedefinieerd als een vierkant dat een voet (12 inch) aan elke kant meet, een vierkante voet of vierkante voet (het meervoud) wordt meestal afgekort als “sq. ft.”. Wie een appartement zoekt, een huis koopt of zich voorbereidt op het verwerven van kantoorruimte, moet erg wennen aan deze vorm van meten. Weten hoe je de vierkante meters van een ruimte kunt vinden is een nuttige vaardigheid als je te maken hebt met onroerend goed.

Waarom zou u uw kantoorruimte opmeten?

Wanneer u een nieuwe kantoorruimte overweegt, is het van cruciaal belang om een meetlint mee te nemen en de afmetingen ervan te noteren. Op dit moment ben je misschien meer bezig met andere aspecten van het kantoor, zoals hoeveel natuurlijk licht de ruimte krijgt, of als het gebouw in goede staat lijkt te zijn. Maar later zul je erg blij zijn dat je de ruimte hebt gemeten.

Deze metingen helpen u bij het inschatten van zaken als hoeveel bureaus u in bepaalde delen van het kantoor kunt inpassen, of dat het haalbaar is om een grote bank op een bepaalde plek te plaatsen. Door de lengte van de grens van het kantoor te kennen, kunt u zich beter voorstellen hoe bepaalde kantoormeubels of -apparatuur door de ruimte zouden kunnen worden ondergebracht.

Het maken van de berekening

Neem een meetlint en een notitieblok mee als u kantoorruimtes bezoekt. Het zal nuttig zijn als u ten minste één andere persoon meeneemt om de ruimte te onderzoeken, zodat u wat hulp kunt krijgen bij het meten van de grootte en het vloeroppervlak. (Hoewel het zeker mogelijk is om zelf metingen te doen, is het makkelijker als er een ander persoon is om het andere uiteinde van de tape vast te houden). U moet metingen verrichten aan vrijwel elk oppervlak in de ruimte, waarbij u zorgvuldig de waarden in uw notitieblok noteert.

Neem geen kortere wegen! Je meet niet alleen de ruimte in de voeten, maar je meet het ook precies in centimeters. Dat is later belangrijk als u probeert te bepalen of de kantoorruimte groot genoeg is voor uw verschillende behoeften. Maak ook aantekeningen over alles wat de wandruimte “onderbreekt”, zoals een radiator of deuropening, en wat de meting aan elke kant ervan is.

Hoe vind je vierkante meters

Als het kantoor waar u naar kijkt letterlijk slechts één grote ruimte is, is het vinden van de totale vierkante meters zo eenvoudig als het meten van de lengte van een muur en de breedte van de muur ernaast, en dan de twee cijfers te vermenigvuldigen.

Natuurlijk hebben de meeste ruimtes een ingewikkelder structuur dan dat. Het kan nodig zijn om meerdere kamers of delen van kamers van verschillende grootte op te meten, en dan al die getallen bij elkaar op te tellen om je totale aantal vierkante meters te krijgen. (Een rekenmachine zal in deze gevallen nuttig zijn!)

Geef een antwoord