Voordelen van het werken als interim

Werken als interim professional wordt steeds populairder. Steeds meer mensen gaan werk op interim basis. Maar wat houdt het in om op interim basis te werken en wat zijn nou eigenlijk de voordelen hiervan? Meer hierover lees je hieronder.

Wat is interim?

Een interimmer vult een bepaalde functie tijdelijk in. Dit hoeft niet bij één bedrijf te zijn, dit kan namelijk bij allerlei verschillende bedrijven. Je hebt veel vrijheid en je bepaalt zelf wanneer je werkt en wat voor werk je doet. Grooste verschil tussen een interimmer en een zzp’er is dat een zzp’er wordt betaald door zijn directe opdrachtgever. Bij ziekte of geen opdrachten, krijgt de zzp’er geen inkomen en een interim professional wel. Dit is één van de voordelen van een interimmer, maar er zijn nog veel meer voordelen.

Ervaring

Als interimmer werk je binnen allerlei verschillende bedrijven. Zo zie je bij elk bedrijf wat goed of slecht gaat. Hier kan je natuurlijk veel van leren. Ook werk je waarschijnlijk vaak binnen dezelfde sector en word je een expert van een bepaalde sector. Stel je kiest ervoor om interim professional te worden en je kiest voor een interim finance, dan word je gespecialiseerd in de financiële sector.

Vergoten van je netwerk

Omdat je bij zoveel verschillende bedrijven werkt, leer je natuurlijk veel mensen kennen. Je ontmoet veel mensen kennen en bereidt je netwerk daarmee uit. Ook is het zo dat veel opdrachten van een interim professional in het buitenland zijn. Dit zorgt ervoor dat je netwerk zelfs vergroot kan worden op internationaal niveau. Werk je liever gewoon in Nederland? Een interimmer kiest zijn opdrachten uit, je hoeft dus niet naar het buitenland als je dat niet wilt.

Goed salaris

Het beroep van een interim professional kan wel zwaar zijn. Vaak is het namelijk zo dat je wordt opgeroepen om bijvoorbeeld een bedrijf in nood te helpen. Voor bedrijven is het natuurlijk belangrijk dat ze uit nood geholpen worden, daarom zijn ze bereid om veel te betalen voor een interimmer.

Geef een antwoord