Wat te zeggen wanneer een rekruteerder vraagt naar uw salariseis

Dit is hoe je het vaak ongemakkelijke onderwerp van
compensatie.

Het kan zo’n paniekerig moment zijn. Je hebt wekenlang door vacatures gescrolld (en de meeste uitgesloten), er een paar uitgekozen die bij je achtergrond en carrièrepad passen, je sollicitatiebrief tien keer op maat gemaakt en aangepast, en eindelijk heb je een reactie gekregen van een hiring manager bij een bedrijf waar je dolgraag zou willen werken. Nog geen vijf minuten na het nevelig genoemde “kennismakingsgesprek” (dat eigenlijk gewoon een screeninggesprek is) nagelen ze je aan de muur met: “En wat zijn uw salarisvereisten?”

Dat is een lastige vraag – we moeten een diplomatiek antwoord vinden dat ons in de running houdt zonder onszelf in de voet te schieten met een laag cijfer. Als werkzoekende loont het de moeite om voorbereid te zijn met een slim antwoord dat je in de running houdt voor de functie en toch een zo hoog mogelijk salaris verzekert.

Hoe onderzoek je wat een positie betaalt?

Ten eerste, hoe vervelend en achterlijk het ook is, moet je de markt en de salarisschalen voor je functie onderzoeken. Bedrijven willen zien dat je je huiswerk hebt gedaan, en dat je over het algemeen op de hoogte bent van wat de functie zal betalen. Zoals het HR-adviesbureau Robert Half aanbeveelt: “Raadpleeg gerenommeerde bronnen, zoals het U.S. Bureau of Labor Statistics voor federale gegevens over lonen in uw bedrijfstak. Bekijk ook de 2022 Salary Guide van Robert Half om het gemiddelde nationale salaris te krijgen voor de functie die je zoekt.”

Hoe de vraag over de salariseis te beantwoorden

Eenmaal gewapend met deze informatie, is het tijd om uw antwoord klaar te maken. Er zijn een paar beste praktijken aanbevolen door carrière-experts.

Stel de vraag uit: Als u nog maar net aan het sollicitatiegesprek begint, is het redelijk om te zeggen dat u meer informatie nodig hebt voordat u een salarisverwachting kunt geven. Bijvoorbeeld: “Ik zou graag meer te weten komen over de functie en de verantwoordelijkheden, zodat ik een meer realistische verwachting kan geven.” Bedenk wel dat je het uiteindelijk over het salaris zult moeten hebben en dat het voordelen heeft om al in een vroeg stadium openhartig over geld te praten, zodat je posities kunt uitsluiten die niet aan je minimumsalarisvereisten voldoen.

Geef een salarisbereik: In plaats van één specifiek getal te geven, geef een bereik waar je je goed bij voelt. Zorg ervoor dat je streefcijfer in de buurt ligt van het laagste cijfer dat je opgeeft, omdat de werkgever waarschijnlijk zal kiezen voor iets aan de onderkant van je bereik. Geef een bereik met slechts een $ 5.000 tot $ 10.000 gat tussen de hoge en lage kant.

Draai het script om: Veel carrière-experts raden aan om het script om te draaien en eerst hun salariseis te krijgen, om te voorkomen dat je wordt afgeprijsd en geld op tafel laat liggen. Carrière Coach Rosie McCarthy deelt het volgende script op haar Instagram pagina: “Voordat ik het salaris in detail kan bespreken, zou ik een beter begrip moeten hebben van de exacte omvang van de rol en het niveau van verantwoordelijkheid, evenals wat het globale pakket inhoudt. Kun je het bereik voor de rol delen en ik zal je laten weten of het ongeveer is wat ik in gedachten had?” Hopelijk gaan ze in op uw vraag en zeggen ze niet: “Ik heb alleen een getal nodig.” (Spreek uit persoonlijke ervaring.) Als ze niet willen meespelen, of als je het over een andere boeg wilt gooien, zie hieronder.

Bied onderhandelingsopties: Houd in gedachten dat salaris slechts een stukje van de compensatiepuzzel is, laat ze weten dat je meer moet horen over het totale pakket, inclusief voordelen, vrij besteedbaar inkomen, vakantie en andere extra’s voordat je definitief beslist. Indeed.com geeft dit voorbeeld: “Ik ben op zoek naar een functie die tussen de 75.000 en 80.000 dollar per jaar betaalt, maar ik sta open voor onderhandelingen over het salaris, afhankelijk van de voordelen, bonussen, aandelenopties en andere mogelijkheden.”

Wanneer het tijd is om een cijfer te noemen: Wanneer je aan het einde van het interviewproces bent gekomen en het tijd is om een getal te bepalen, kan het zijn dat je het aanvankelijke bereik of getal dat je hebt gegeven, te laag vindt. Als dat het geval is, begin je antwoord dan met het overbrengen van je enthousiasme over de functie, het samenvatten van de verantwoordelijkheden en wat je zult meebrengen aan de tafel.

Bijvoorbeeld: “Ik ben echt enthousiast over deze kans! Ik respecteer de reeds besproken marge, maar na het horen van de reikwijdte van de verantwoordelijkheden en gezien mijn (X) jaar ervaring in een soortgelijke rol, denk ik dat $XX een redelijk bedrag is. Ik ben ervan overtuigd dat mijn jaren in (XYZ) me goed hebben uitgerust om in deze functie te slagen.”

Dan, en dit is belangrijk: Maak je geen zorgen dat ze het aanbod zullen intrekken, gewoon omdat je ervoor pleit om te verdienen wat je waard bent. Ze hebben al middelen besteed aan het doorlichten en interviewen; ze gaan niet de stekker eruit trekken alleen maar omdat je onderhandelt over je salaris. (Hier lees je hoe.) Dit is een normaal en verwacht onderdeel van het proces dat we allemaal zouden moeten doorlopen.

Geef een antwoord