Kan ik mijn huurcontract voor commercieel vastgoed wettelijk korten?

pand

De gemiddelde looptijd van de commerciële lease ligt tussen de drie en vijf jaar. Wat als het huurcontract nog niet voorbij is, maar je er wel uit moet?

De COVID-19-pandemie heeft onlangs de Verenigde Staten bereikt en heeft niet alleen het dagelijks leven van de mensen, maar ook verschillende aspecten van de bedrijfsvoering in gevaar gebracht. Met name de virus-gedreven stay-at-home orders hebben veel werknemers gedwongen om vanuit huis te werken en hebben ervoor gezorgd dat veel bedrijven inkomsten hebben verloren of zelfs hun deuren hebben gesloten.

Als u zich in een positie bevindt waarin u geen gebruik meer kunt maken van uw bedrijfsruimte – of het nu gaat om winkel- of kantoorruimte – kunt u zich afvragen of u de duur van de huurovereenkomst kunt verkorten of er helemaal uit kunt komen.

Het korte antwoord is ja, dat kan. Dit is wat je moet weten.

Vraag het aan een huurdersmakelaar en controleer uw huurcontract.
Als u geen opties meer heeft en uw commerciële lease moet inkorten of beëindigen, zijn er, afhankelijk van de omstandigheden, mogelijkheden. De beste manier om door een dergelijke omstandigheid te navigeren is door samen te werken met een huurdersmakelaar, die u kan helpen bij het vinden van een oplossing die beide partijen ten goede komt.

Lees eerst uw commerciële leasecontract opnieuw, zoek de clausule over het verbreken van het huurcontract en begrijp wat de verplichtingen van elke partij zijn. Dan, in plaats van simpelweg de voorwaarden te accepteren en te buigen, ga je aan de slag om te onderhandelen.

Vergeet niet dat verhuurders ook de komende dagen voor moeilijke financiële beslissingen staan, dus we zitten hier allemaal in. Uw doel moet zijn om met zo weinig mogelijk financiële lasten uit de huurovereenkomst te komen.

Onderhandelen om een commerciële lease te verkorten

Commerciële huurcontracten bepalen vaak dat een huurder een financiële boete krijgt voor het vroegtijdig beëindigen van een huurcontract. Voordat u deze voorwaarden accepteert en het huurcontract verkort of beëindigt, probeert u altijd een betere optie te onderhandelen. Houd er rekening mee dat de wetten en richtlijnen voor het breken van huurcontracten verschillen van staat tot staat en soms ook van stad tot stad.

Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de lokale regels en de rechten van de huurders voordat u verder gaat. Hier zijn enkele manieren waarop u kunt onderhandelen over uw financiële verantwoordelijkheid wanneer u uit een commercieel huurcontract wilt stappen:

Vraag of u de maandelijkse huurprijs tijdelijk wilt verlagen. Misschien kunt u opnieuw onderhandelen over de leasetermijnen en lagere huurprijzen betalen totdat het beter gaat, totdat u een andere optie hebt gevonden, of totdat het huurcontract is afgesloten.

Onderhuur de ruimte. Je zou ook kunnen overwegen om de ruimte onder te verhuren. Op die manier bent u niet langer verantwoordelijk voor de huur. Vergeet echter niet dat u verantwoordelijk zou zijn voor eventuele schade die de onderhuurders aan het pand doen, en je zou ervoor moeten zorgen dat het verwerven van onderhuurders niet in strijd is met de huurvoorwaarden voor andere huurders van het pand.

Vraag de verhuurder om vergeving voor de vroegtijdige beëindiging. Als je in je huurcontract staat dat je een boete moet betalen om uit het huurcontract te komen, vraag dan aan de verhuurder om hiervan af te zien. Indien nodig, breng eventuele minder-dan-ideale voorwaarden van het pand of de voorzieningen naar voren en vermeld alles wat de verhuurder of andere huurders hebben gedaan die het contract hebben geschonden.

Vraag om volledige of gedeeltelijke huurkorting: Vanuit het oogpunt van een verhuurder is iets beter dan niets. Wanneer u een korting aanvraagt, vraagt u een onderbreking van het betalen van de huur voor een bepaald aantal maanden. Meestal betaalt de huurder dat bedrag dan na afloop van de tijd volledig (vaak met rente). Het spreekt voor zich dat een dergelijke regeling vertrouwen vereist tussen de verhuurder en de huurder. Bij gedeeltelijke huurkorting biedt de huurder aan slechts een percentage van de maandelijkse huur te betalen voor een bepaalde periode. De huurder kan bijvoorbeeld 75% van de huur betalen voor de resterende zes maanden van het contract. Soms kan de huurder wegkomen met het niet terugbetalen van het resterende percentage van de huurprijs als de afgesproken tijd verstreken is. Het hangt allemaal af van wat je kunt onderhandelen.

Vraag om uw borg te gebruiken om de huur te betalen: Verhuurders kunnen enkele maanden huur vooruit vragen als borg. Hoewel deze fondsen meestal worden toegepast nadat een huurder verhuist om eventuele schade aan het pand te herstellen tijdens de huurperiode, kan de borg soms worden gebruikt voor iets anders tijdens de huurperiode. Natuurlijk werkt deze optie alleen als de verhuurder uw borg in het verleden niet heeft toegepast. Vraag of de borg kan worden toegepast om de huur te betalen, en het kan u een paar maanden kopen.
Afsluiting van de Deal to Shorten Your Commercial Real Estate Lease
Voordat u uw verhuurder benadert met een schriftelijke mededeling dat u de huur van uw kantoor- of winkelruimte wilt inkorten of beëindigen, dient u zich ervan te vergewissen dat u uw onderzoek heeft gedaan, heeft besloten wat u wilt vragen en het papierwerk heeft opgesteld. Nadat je het hebt besproken en tot een akkoord bent gekomen, zorg je ervoor dat beide partijen hebben getekend, zodat het officieel wordt.

Hoewel u misschien een geweldige relatie heeft met uw huisbaas, is dit nog steeds zakelijk. Als u meer vragen heeft, neem dan contact met ons op om met een huurdersmakelaar te spreken.

Geef een antwoord